Kansanedustajuus on ammattityötä

YK-liiton puheenjohtajaksi

Suomen YK-liitto valitsi minut vuosikokouksessaan liiton uudeksi puheenjohtajaksi.


Tehtävä on mielenkiintoinen nyt, kun Suomi pyrkii YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuvaksi jäseneksi 2013-14. Se edellyttää meiltä määrätietoista YK-politiikkaa, jossa keskitymme tärkeinä pitämiimme asioihin ja vahvuuksiimme. Rauhanturvaamisen lisäksi pidän tärkeänä erityisesti naisten aseman ja koulutusmahdollisuuksien edistämistä unohtamatta oikeusvaltion ja hyvän hallinnon tukemista ja ilmastokysymyksiä. Tulevaisuudessa yhtenäisesti edustautuva EU voisi olla turvaneuvoston pysyvä jäsen.

Suomen YK-liiton puheenjohtajana kaksivuotiskaudella 2010-2011 toimi kansanedustaja Antti Kaikkonen. Aiemmin liiton puheenjohtajina ovat toimineet mm. Jutta Urpilainen ja Sirpa Pietikäinen. Liiton varapuheenjohtajiksi valittiin kansanedustaja Ilkka Kantola ja tutkija Johanna Kentala-Lehtonen. Uusi hallitus aloittaa toimintansa vuoden 2012 alusta.

Suomen YK-liitto on vuonna 1954 perustettu kansalaisjärjestö, joka tekee tunnetuksi ja tukee Yhdistyneiden kansakuntien toimintaa ja periaatteita. Liitolla on 65 suomalaista jäsenjärjestöä.

Muita kirjoituksia

Instagram