Kansanedustajuus on ammattityötä

Toisenlaisia joululahjoja

Vaikka joulun odottelu on ihanaa aikaa, meidän pitää muistaa myös ne ihmiset, jotka eivät näe upeita joulukoristeita ja kimallusta tai kuule joululaulujen soivan joka paikassa.

Suomalaisessa kehitysavussa on parannettavaa. Itse olen sitä mieltä, että nykyinen kehitysapu ei vielä riittävästi kannusta kehitysmaita luomaan demokraattista yhteiskuntaa ja mahdollista vapaita markkinoita, joiden kautta kaikilla olisi mahdollisuus nostaa kotimaansa omille jaloilleen. Täytyy kuitenkin muistaa, että globaali hyvinvointi ei voi olla ainoastaan kansallisvaltioiden ja kansalaisjärjestöjen asia, vaan meistä jokainen voi tehdä jotain muidenkin maiden ihmisten hyväksi.

Erityisesti näin joulun alla erinomainen ajatus on panostaan toisenlaisiin joululahjoihin. Esimerkiksi viime vuonna tuttavani ostivat ystäviensä nimissä vuohia Nepaliin. Saattaa kuulostaa hassulta, mutta vakavasti puhuttuna pienelläkin summalla voi esimerkiksi Unicefin tai Planin kautta auttaa lapsia pääsemään vaikkapa terveystarkastukseen tai antaa lisää toivoa Haitin lapsille.

Myös kotimaassa kaivataan apua. Hyvä Joulumieli -keräys muistuttaa, että Suomessa on tälläkin hetkellä tuhansia vähävaraisia ja apua tarvitsevia lapsiperheitä. Tänä vuonna lahjoitin joulukortteihin varaamani rahat Hyvä Joulumieli -keräykseen.

Läheisille paras lahja on antaa aikaa. Aitoa välittämistä ei voi ulkoistaa viranomaistoiminnaksi. Muistetaan koko maailmaa yhdessä, pala kerrallaan!

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta toivottaen

Sofia

Muita kirjoituksia

Instagram