Kansanedustajuus on ammattityötä

Panostuksia osaamiseen

Juuri tällaisten päivien takia jaksaa kampanjoida ja rundata ympäri Suomen.

Aamupäivän vietin Maailma kylässä -festivaaleilla Helsingissä. Siellä osallistuin EU-paneeliin, jossa aiheena oli EU:n globaali vastuu ja kestävä kehitys. Hallitsevana teemana oli, että kenen pitää kantaa päävastuu päästöjen vähentämisestä ja voidaanko vähemmän kehittyneiltä mailta vaatia päästövähennyksiä.

Olen sitä mieltä, että edustautumalla yhtenäisesti ja puhumalla maailmalla yhdellä äänellä EU:n on saatava muu maailma mukaan ilmastotalkoisiin. Yksipuolisesti toteutetut tiukat päästövähennykset EU:ssa lisäävät päästöjä globaalisti, kun teollisuus siirtyy maihin joissa saa tuprutella vapaasti.

Päästöjä ei vähennetä pelkällä sääntelyllä ja rajoituksilla. Meidän on suunnattava EU:n rahoitusta rohkeasti uudelleen. Tämä tarkoittaa panostuksia osaamiseen, tutkimukseen ja uusiin innovaatioihin. Näin voimme olla edelläkävijöitä uuden ympäristöteknologian alalla ja samalla hyötyä sen työllistävistä vaikutuksista. Uusien energiaratkaisujen kehittäminen Euroopassa vaatii meiltä määrätietoisia tutkimuspanostuksia, jotka auttavat koko maailmaa.

Paneelista kiiruhdin kohti Tamperetta ja Likkojen lenkkiä. Siellä Pirkanmaan kokoomusnaisia oli Sofian matkassa -paidoissa jo tarjoilemassa lenkkeilijöille lähdevettä ja vaahtokarkkeja. Likkojen lenkki on rento tapahtuma, jossa jokaiselle löytyy sopiva tahti. Monella oli aikaa jäädä evästämään kampanjaa ja toivottamaan tsemppiä loppurutistukseen. Aivan fantastinen päivä!

 

Likkojen lenkki 23.5.

likkojen-lenkki-0777

 

likkojen-lenkki-0133

 

likkojen-lenkki-0511Tankkauspiste

 

likkojen-lenkki-076 Tapahtumaan osallistui n. 10 000 likkaa

 

likkojen-lenkki-0677

Muita kirjoituksia

Instagram