Kansanedustajuus on ammattityötä

Vaaliväittelyssä

Olin juuri radiossa suorassa vaaliväittelyssä Satu Hassin kanssa. Pääteemoiksi nousivat talous ja ympäristö. Talouskriisin vaikutukset suomalaisten työpaikkoihin ja ilmastonmuutos ovat kansalaisten huolenaiheita juuri nyt. Näihin asioihin ei löydetä ratkaisua ainoastaan kansallisesti tai paikallisesti, eduskunnassa tai kunnanvaltuustoissa. Tarvitaan rajat ylittävää päätöksentekoa EU:ssa ja kansainvälistä yhteistyötä.Tarvitsemme toimia, joiden tavoite Euroopan talouden uusi nousu. Kun meillä on terve talous ja toimivat markkinat, meillä on myös varaa huolehtia ympäristöstä ja kantaa sosiaalista vastuuta toisista ihmisistä.

Suomesta on tullut yksi maailman rikkaimmista maista vapaiden ja avointen markkinoiden ansiosta. EU:n sisämarkkinat ovat Suomen vientivetoisen talouden selkäranka. Vapaan talouden varjopuolena maailmantalouden alamäki näkyy nopeasti suomalaisen teollisuustyöntekijän palkkanauhassa. Ilman EU:n ripeitä toimia finanssikriisin suitsemiseksi Suomikin olisi nyt vielä syvemmässä kriisissä. Nyt unioni on tehostanut rahoitusmarkkinoita ja luonut välineitä ylikansalliseen sääntelyyn. Avoimuutta ja yhteisiä pelisääntöjä tarvitaan, jotta ihmisten luottamus talouteen palautuu. Liialliseen sääntelyyn tai protektionismiin ei kuitenkaan ole syytä sortua.

Ilmaston lämpenemistä on EU:ssa torjuttava järkivihreästi eli kustannustehokkaasti, markkinoiden toimivuus huomioiden. Suomessa ja EU:ssa tarvitaan lisää päästötöntä ja uusiutuvaa energiaa. Onnistuneet panostukset uuteen ympäristöteknologiaan tuovat meille lisää kilpailukykyä ja työpaikkoja.

Viimepäivät ovat olleet melkoista haipakkaa. Tänä aamuna olimme kahvittelemassa Tulosen Irjan kanssa Koskikeskuksessa ja väkeä riitti mukavasti. Alkuviikosta kiersimme Jyrki Kataisen kanssa Pirkanmaalla. Ensi lauantaina matkassa ovat mukana pirkanmaalaiset kansanedustajat Marja Tiura, Kimmo Sasi, Heikki A. Ollila, Harri Jaskari ja Arto Satonen. Illalla 6.6. Tampereella piipahtaa vielä ulkoministeri Alex Stubb. Mahtava loppukiri on siis luvassa!

Muita kirjoituksia

Instagram