Kansanedustajuus on ammattityötä

Onnea Tampere – on aika juhlia yhdessä!

Rakkaan kotikaupunkimme perustamisesta on kulunut 240 vuotta. Paljasjalkaisena tamperelaisena Tampereen päivän juhlinta on kuulunut perinteisiini lapsesta saakka. Parhaillaan 1.10.1779 perustettu kaupunkimme juhlii pyöreitä vuosia näyttävästi.
Tampere hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026 yhdessä 16 Pirkanmaan kunnan kanssa. Iskulauseena on osuvasti ”Tampere2026 – Tehdään tästä nyt numero!”. Paikallisidentiteetin vahvistaminen on osa eurooppalaisuutta. Juhlavuoden ja kulttuuripääkaupunkihaun kunniaksi syntymäpäiviä juhlitaan kulttuurin teemalla.

Kulttuuri näkyy Tampereen päivän ja viikon ohjelmassa. Mukana on muun muassa taidetta, musiikkia, tanssia, teatteria, liikuntaa ja yhteisöllisyyttä. Juhlapäivien aikana kaupungissa on reilusti yli sata upeaa tapahtumaa ja tilaisuutta.

Käsillä on viikonloppu, jonka aikana kaupungin syntymäpäiviä juhlitaan myös perinteiseen tapaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa rakennetun ohjelman merkeissä. Ohjelmajärjestäjissä on monipuolinen ja hieno joukko yrityksiä, yhdistyksiä ja yhteisöjä, jotka tarjoavat muun muassa kulttuuria, herkuttelua, kiertoajeluita ja avoimien ovien -tapahtumia. Suosittelen tutustumaan ohjelmaan ja valitsemaan omat suosikit käyntilistalle!

Syntymäpäivälahjana kaupunkilaisille Tampere tarjoaa julkisen taiteen kokonaisuuden Tammerkosken rantareitin varrella. Osa teoksista herää eloon valojen myötä, joten kannattaa malttaa odottaa illan pimenemistä. Kokonaisuus on esillä 6.10.2019 saakka.

Rantareitin teosten lisäksi omalla käyntilistallani on vesi- ja valoshow, jossa Tammerkoski muuttuu Dancing Fountain -suihkulähde-esityksen näyttämöksi. Esitys nähdään 5.10. saakka iltaisin kello 19, 20 ja 21.

Työssäni rakkaus kotiseutuun synnyttää aidon tahdon toimia kotikaupunkimme parhaaksi. Panostukset osaamiseen ja liikenneyhteyksiin ovat Tampereen menestykselle tärkeitä tulevaisuusinvestointeja.
Tampere on Suomen suosituin asuin- ja opiskelukaupunki. Yrittäjämyönteisyydestä ja elinvoimasta huolehtimalla varmistamme, että kaupungissa on myös työpaikkoja. Vetovoiman lisäksi pitovoimaa.

 

Kirjoitus on julkaistu Tamperelaisessa 30.9.2019.

Muita kirjoituksia

Instagram