Kansanedustajuus on ammattityötä

Tehtävänä Tampere!

Miksi olen ehdolla jatkokaudelle Tampereen valtuustoon?

Minulle vaikuttamisessa on pohjimmiltaan kyse intohimosta tehdä maailmasta ja Tampereesta pala palalta parempi. Paljasjalkaisena tamperelaisena rakkaus kotiseutuun synnyttää aidon välittämisen ja tahdon rakentaa Tamperetta kaupunkilaisten parhaaksi. Tarvitaan tietoa, taitoa ja verkostoja vaikuttaa niin, että puhetta seuraavat teot.

Kansanedustajuus on erityisosaamista vaativaa ammattityötä. Samalle osaamiselle on käyttöä myös kotikaupunkimme valtuustossa. Tahdon toimia linkkinä eduskunnan ja tamperelaisen päätöksenteon välillä. Valtuustotyö ylläpitää tiivistä yhteyttä tamperelaisten erilaisiin arjen tilanteisiin. Pidän tärkeänä saada olla mukana valtuustossa tekemässä tulevaisuuden Tamperetta yhdessä Sinun kanssasi!

Meillä Tampereella on ollut viime vuosina rohkeutta kasvaa ja kehittyä. Tampere on usein kärjessä asumismukavuutta, houkuttelevuutta ja palvelutasoa mittaavissa tutkimuksissa. Tahdon, että Tampere menestyy ja on Suomen paras paikka asua ja elää myös tulevaisuudessa, ja siksi olen ehdolla.

Työttömyys on Tampereen kaupungin suuri haaste, jonka ratkaisemiseksi haluan tehdä töitä valtuustossa. Uusimmassa kuntarankingissa Tampere sijoittui vasta seitsemänneksi vetovoimaisimmaksi seuduksi yritykselle sijoittua. Tavoitteeksemme on asetettava ykkössija, kun haluamme parempaa työllisyyttä ja riittäviä resursseja tärkeisiin palveluihin.

Tampereesta on tehtävä nykyistä houkuttelevampi ja vetovoimaisempi seutu yrityksille ja investoinneille, jotta tänne syntyy lisää työpaikkoja ja työllisyys kohenee. Se parantaa kaikkien tamperelaisten laadukkaiden palvelujen ja hyvinvoinnin edellytyksiä.

Toivoa on. Tekoja tarvitaan. Kaiken minkä teen, tahdon tehdä täysillä. Parhaalla mahdollisella tavalla. Minulle ei riitä, että Tampere pysyttelee pinnalla. Tahdon toimia valtuustossa sen puolesta, että kotikaupunkini kroolaa eteenpäin täyttä vauhtia.

Toimin aktiivisesti sen puolesta, että Tampere uudistuu ja on paras paikka asua ja elää myös tulevaisuudessa. Kun on töissä tamperelaisilla, on työ hoidettava paremmin kuin sen itselleen tekisi.

Valtuustotyö ei ole kokopäiväinen työ, kuten kansanedustajan työ eduskunnassa on. Valtuutettu hoitaa valtuutetun tehtävät päätoimensa ohella. Kunnanvaltuutettuina on mm. sairaanhoitajia, lastentarhanopettajia, lääkäreitä, yrittäjiä, kansanedustajia ja paljon muita – kukin oman päivätyönsä ohessa. Tampereella valtuustoilta on maanantai juuri siksi, että kansanedustajat ehtivät valtuustoon. Maanantaisin eduskunnassa ei ole kokouksia tai täysistuntoa. Aikaa löytyy, kun tahtoa on.

Valtuutettujen osaaminen korostuu tulevalla valtuustokaudella, kun kuntien tehtäväkenttä on suurten muutosten edessä. Sote-palvelut siirtyvät pois, ja kuntien päätettäväksi jäävät minulle erityisen tärkeät koulutukseen, sivistykseen, harrastusmahdollisuuksiin ja elinvoimaan liittyvät asiakokonaisuudet. Asiasisällöt ovat tuttuja eduskuntatyöstäni.

Pääkaupunkiseutu olkoon rauhassa hallinnon ja byrokraattisen Suomen keskus. Tahdon, että Tampere on sujuvan arjen ja tekevän Suomen ykköskeskus.

Tule mukaan tukiryhmääni tekemään tulevaisuuden Tamperetta.

Lisää blogikirjoituksia

Muita kirjoituksia

Instagram