Kansanedustajuus on ammattityötä

Kasvun kaava on ratkaisu, joka muuttaa Suomen suunnan

Suomalaisissa kodeissa mietitään, riittävätkö rahat ensi talvena asumiseen. Vanhustenhoito ja terveyspalvelut on ajettu kriisiin. Inflaatio ja korkojen nousu rasittavat sekä kotien että valtion taloutta. Elämme epävarmuuden aikaa.

Suomi tarvitsee johtajuutta. Meidän suomalaisten pitäisi tietää, miten Marinin hallitus on varautunut talouden taantumaan.

Mistä Suomi saa riittävästi energiaa ensi talvena? Miten hallitus aikoo pelastaa vanhuspalvelut? Millä keinoin se vastaa työvoimapulaan? Miten hallitus varmistaa, että Suomella on iskunkestokykyä mahdollisissa uusissa kriiseissä?

Akuutti murhe on vanhustenhoito ja terveyspalveluiden kriisi, johon liittyvien vastausten saamiseksi hallitukselta joudumme tekemään välikysymyksen. Kirjoitin aiheesta edellisessä blogikirjoituksessani.

Marinin hallituksella olisi nyt viimeinen hetki muuttaa taloudenpidon suuntaa. Valtiovarainministeri Saarikon budjettiesitys ei sitä kuitenkaan tee, vaan ottaa lisävelkaa velan päälle. Samalla velan korkomenot ovat nousussa.

Tarvitsemme muutoksen. Suomi on vietävä oikealle raiteelle. Muutos tehdään viimeistään ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Tarjoan vaihtoehdon siihen, miten Suomi palautetaan takaisin kasvun uralle. Tästä syystä haen pirkanmaalaisten luottamusta jatkaa työtä eduskunnassa. Tavoitteena on, että Kokoomus voittaa eduskuntavaalit, jotta muutos saadaan toteutettua.

Haluan palauttaa suomalaisten luottamuksen tulevaisuuteen. Haluan turvata hyvinvoinnin ja palvelut, luoda kestävää kasvua ja lopettaa velkahumpan.

Talouden saaminen tasapainoon vaatii kovaa työtä ja ei tule valmiiksi yhdessä vaalikaudessa.

Demareilla on nyt hallussaan vain kulutuksen ja velkaantumisen kaava. Meillä kokoomuksessa on kasvun kaava.

Kasvun kaava lähtee näkökulman muutoksesta. Siitä, että katse kohdistetaan kasvun edellytyksiin: tekijöihin, jotka tekevät Suomesta houkuttelevan maan investoida ja yrittää.

Siihen, että työn tekeminen ja yrittäminen ovat tässä maassa aina kannattavia. Siihen, että meillä on riittävästi osaavia tekijöitä. Siihen, että me suomalaiset uskomme itseemme ja uskallamme myös näyttää sen. Että uskallamme menestyä.

Ilman vaikuttavia toimia tartumme lopullisesti kiinni velkaantumisen kierteeseen.

Talouskasvun ja työllisyyden edellytykset on nostettava pohjoismaiselle tasolle. Tämä tarkoittaa esimerkiksi työmarkkinauudistuksia ja aktiivista kasvupolitiikkaa. 

Kasvun kaava on lopulta yksinkertainen. Kasvua syntyy, kun Suomeen investoidaan ja Suomessa investoidaan yrityksiin.

Jotta näin tapahtuu, meillä pitää olla ihmisiä, jotka haluavat ottaa riskiä ja yrittää, yrityksiä, joissa syntyy innovaatioita. Jotta yritys voi kasvaa, sen pitää saada osaavaa työvoimaa. Myös yrittämisen ympäristön pitää olla suotuisa: tarvitsemme mm. kunnossa olevan infran, kannustavan verotuksen ja sujuvan luvituksen.

Tiedämme elementit, jotka on pantava kuntoon, jotta kasvun kaava toimii. Kasvu on ainoa keino turvata suomalaisten hyvinvointi ja palvelut myös huomenna. Siksi kasvun eteen on tehtävä töitä.

Kasvu on ainoa tae sille, että ihmisillä on töitä ja rahaa elämiseen. Kasvu on ainoa tie suomalaisten kotien ja Suomen vaurastumiseen.

Talous on kuitenkin lopulta vain väline sen yhteiskunnallisen hyvän saavuttamiseen, mitä tavoittelemme. Hyvinvointivaltion pelastaminen ja kehittäminen onnistuu vain taloudellisella kasvulla ja sen tuomilla resursseilla. Mutta se vaatii myös priorisointeja.

Me haluamme satsata esimerkiksi perusopetukseen, tutkimukseen ja kehitykseen, poliisiin ja turvallisuuteen sekä vanhuspalveluihin. On selvää, että tarpeita on runsaasti.

Siksi kasvun edellytykset on laitettava kuntoon yksi kerrallaan.

Muita kirjoituksia

Instagram