Sofia sanoo mitä ajattelee – ja tekee mitä sanoo!

Miksi eduskuntaan?

Tunnen eduskuntatyön uhat ja mahdollisuudet. Tiedän päätöksenteon polut ja reitit. Olen pitkäjänteisesti hankkinut edustajan ammatissa tarvittavaa koulutusta ja kokemusta. Minulla on aito, sisäinen palo vaikuttaa yhteisiin asioihimme. Minulla on myös luja usko siihen, että tuloksia saadaan rehellisellä ammattityöllä. Näen myös kauemmas tulevaan. Sitoutuminen, asioihin perehtyminen ja käytännön oppiminen vahvistavat. Tahdon toimia uuden sukupolven äänenä.

Suomalaisen hyvinvoinnin pelastaminen on suuri tehtävä. Turvallinen lapsuus, elämään evästävä koulutus, työllisyys ja onnellinen perhe-elämä sekä turvattu vanhuus ovat yhteisiä tavoitteitamme, joiden eteen kannattaa ponnistella. Käärin jokaisena työpäivänä hihat paremman huomisen puolesta.

Mitä annettavaa minulla on?

Itseni, sellaisena kuin olen. Minulla ei ole rooleja eikä peiteltäviä taustoja. Minulla on voimaa ja kykyä sanoa asiani suoraan – ilman ylilyöntejä ja huomionhakua. Olen sisukas ja tunnollinen. Tahdon tehdä asiat niin hyvin kuin mahdollista. Annan kaiken tietoni ja osaamiseni asioille, jotka ovat ensiarvoisen tärkeitä suomalaiselle yhteiskunnalle. Annan osaamiseni ja taisteluhenkeni erityisesti tulevaisuuden rakentamiselle.

Tahdon tuoda eduskuntaan uuden näkemyksen tulevaisuudesta. Pitkä elämänkokemus ei auta, jos kuvittelee maailman olevan yhä samanlainen kuin 70-luvulla. Tulen maailmasta, jossa nuoret aikuiset elävät. Siinä on juuri se tulevaisuuden visio. Kun heidän osaamistaan, ammattityötään ja hyvinvointiaan arvostetaan ja kannustetaan, riittää resursseja antaa oikeaa tukea myös sitä tarvitsevalle ikääntyvälle väestölle.

Päättäjältä vaaditaan suurten kokonaisuuksien hallintaa ja yhteiskunnan muutosten hahmottamista, ja ennakointia. Tässä onnistuminen vaatii yhteistyötä, tahtoa ja rohkeutta tunnustaa tosiasiat ja kohdata ihmisiä. Eduskuntatyössä on tärkeää osata myös kuunnella, ymmärtää, neuvotella muiden kanssa. Sen taidon annan käyttöön.

Millainen olen ihmisenä?

Olen paljasjalkainen tamperelainen ja kansainvälinen suomalainen. Vapaa ja itsenäinen. Omaan työhöni luottava ja tunnollinen. Rehelliseksi ja avoimeksi kasvatettu. Innostus vaikuttaa yhteiskuntaan syntyy välittämisen tunnosta.

Heikkoutena hevoset! En väsy kovaan työhön, kun minulla on mahdollisuus toveruuteen hienon eläimen kanssa. Me laukkaamme riemumielin eteenpäin.

En siis ole mikään tosikko rautaneiti, vaan tavallinen tamperelaislikka, jolla on sisäinen palo vaikuttaa ja sanoa ääneen. Poliitikkona toivon olevani virkistävä poikkeus. Minulla on tuore ja raikas mutta ammattimainen työote. Minulle saa heittää läppää, puhua asiaa, esittää mielipiteitä – tarttua hihasta ja tutustua.