Sofian tarina

Synnyin Tampereen yliopistollisessa sairaalassa Suomen lippujen liehuessa Snellmanin päivänä 1983. Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin Tampereella Järvensivulla ja Messukylässä. Nyt asun Tammelassa.

Lapsena harrastin aktiivisesti mm. laskettelua, viulun soittoa, teatteria Tampereen Komediateatterissa ja partiota Messukylän Metsätytöissä. Kymmenvuotiaana ilmoitin vanhemmilleni haluavani isona kilparatsastajaksi ja sillä tiellä olin pitkään.

Suhtauduin ratsastusharrastukseeni hyvin kunnianhimoisesti ja harjoittelin tunnollisesti. Opettavaisen urani kohokohtina pidän mm. SM-mitalia kenttäratsastuksessa ja Piia Pantsun maajoukkuevalmennuksia yhdessä Zolotoi -hevoseni kanssa. Tuo ajanjakso opetti ahkeran ja pitkäjänteisen työnteon olevan edellytys hyvien tulosten saavuttamiselle.

ratsastus

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen lähdin Ranskaan hevostallille töihin. Yhteiskunnalliset asiat kuitenkin kiinnostivat minua ja Ranskassa kypsyi päätös lähteä yliopistoon. Vuosina 2005–2010 suoritin yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon Tampereen yliopistossa. Pääaineeni oli valtio-oppi. Toisena opiskeluvuotenani lähdin lukukaudeksi Britanniaan opiskelemaan kansainvälistä politiikkaa. Politiikasta on sittemmin tullut sekä työ että harrastus. Olen kiitollinen saadessani tehdä juuri sitä, mistä olen aidosti suunnattoman innostunut.

Nykyään hevosharrastus on tärkeä rentoutumiskeino arjen keskellä. Suuri osa vapaa-ajastani kuluu kuitenkin politiikan parissa ja luottamustehtäviä hoitaessa. Olen toiminut myös aktiivisesti kansalaisjärjestöissä kuten Kansallisen Lastenliiton Pirkanmaan piirin puheenjohtajana ja nyt Suomen YK-liiton puheenjohtajana.

Opiskeluaikoina työkokemusta kertyi erilaisista tehtävistä mm. opettajana, tarjoilijana ja hevosten parista. Helmikuussa 2008 tieni vei töihin eduskuntaan, kun Kokoomus etsi avustajaa uudelle kansanedustajalleen.

Syksyllä 2008 tamperelaiset valitsivat minut ensiyrittämällä 715 äänellä Tampereen kaupunginvaltuustoon. Loistavasti sujuneiden kunnallisvaalien jälkeen Kokoomus pyysi minua ehdolle kevään 2009 EU-vaaleissa. Tavoitteena oli tehdä vahva pohja vuoden 2011 eduskuntavaaleja varten ja siinä onnistuimme. Kampanja ylitti odotukset ja ääniä eurovaaleissa kertyi yli 4000. Keväällä 2011 ollessani 27-vuotias pirkanmaalaiset valitsivat minut eduskuntaan 8279 äänellä.

Politiikan asiasisältöihin perehtyminen ja ennen kaikkea vaikuttaminen tiettyjen arvojen pohjalta kuuluvat tulevaisuuden suunnitelmiini. Minulle tärkeitä arvoja ovat vastuullinen vapaus, oikeudenmukaisuus, mahdollisuuksien tasa-arvo sekä sivistys ja kannustavuus.

Työni eduskunnassa ja kaupunginvaltuustossa opettaa joka päivä lisää politiikasta, joka mielestäni on ennen kaikkea ihmisten kuuntelemista ja kykyä toimia heidän toiveidensa edistäjänä.